PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria mbështet me 30 milionë Euro transportin publik

,

Qeveria finlandeze ka vendosur të ofrojë më shumë mbështetje për transportin publik në vështirësi për shkak të pandemisë.

Të mërkurën është rënë dakord që për zonat urbane të shpërndahen 30 milionë euro, të cilat do të jenë në krye të subvencioneve të dakorduara më parë.

Vendimi është veçanërisht i rëndësishëm në zonën metropolitane të Helsinkit, pasi sipas Haraka, pothuajse 20 milionë do të merren nga kompania e Transportit Rajonit të Helsinkit (HSL).

“Më vjen mirë që arritëm të biem dakord për një 30 milionë euro shtesë. Kjo do të na mundësojë gjithashtu të ofrojmë ndihmën e parë për gjendjen e vështirë të HSL,” thotë Timo Harakka, Ministër i Transportit dhe Komunikacioneve (sd).

Mika Nykänen, CEO i HSL, thotë se është i kënaqur, por shuma nuk është ende e mjaftueshme për të shpëtuar HSL nga ndëshkimi i saj aktual.

Industria ka llogaritur bashkërisht se riparimi i dëmit ekonomik të shkaktuar nga pandemia do të kushtonte 150 milionë.

Nykänen kujton se HSL është ende në një krizë të thellë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *