PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria mblidhet nesër për të vendosur kufizimet e reja

,

Qeveria do të mblidhet nesër për një përditësim të strategjisë së masave kombëtare kundër koronavirusit të martën. Negociatat do të nisin në mëngjes në selinë e qeverisë.

Qeveria do të bëjë një rishikim epidemiologjik dhe një vlerësim të parashikimeve të ekspertëve për evoluimin e situatës së sëmundjes dhe barrën e kujdesit mjekësor në javët në vijim.

“Në bazë të informacionit të ekspertëve, Qeveria do të diskutojë nevojën e përditësimit të strategjisë së kufizimeve në një situatë të ndryshuar nga varianti mikron që vazhdon të përhapet me shpejtësi”, thuhet në njoftimin e Kryeministrisë.

Disa ekspertë, si Asko Järvinen, Kryemjeku i Distrikteve Spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, kanë shpresuar të përditësojnë strategjinë për të pasqyruar situatën aktuale të epidemisë.

Qeveria pritet të marrë vendime për kufizimet e reja. Një grup pune ministor për koronavirusin vendosi të premten të përgatisë kufizime shtesë për restorantet. Javën e kaluar, Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) propozoi një ndalim të plotë për restorantet dhe baret që shesin alkol.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *