PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria mblidhet për kufizimet e mundshme

,

Qeveria është mbledhur sot për te diskutuar masat e reja për parandalimin e përhapjes së koronavirusit. Sipas Kryeministes Sanna Marin, përgatitjet për kufizimet e lëvizjes po kryhen aktualisht në bashkëpunim me disa ministri. Marin beson se qeveria është e gatshme të vendosë kufizimet e duhura.

– Unë besoj se qeveria është e gatshme të veprojë nëse situata bëhet e nevojshme. Mbi të gjitha, askush nga ne nuk dëshiron që këto masa të përshpejtohen dhe kjo është arsyeja pse ne kemi futur masa kufizuese në një fazë të hershme krahasuar me shumë vende të tjera, tha Marin kur mbërriti në selinë e qeverisë.

Marin i nxiti finlandezët të shmangin të gjitha udhëtimet e panevojshme, madje edhe gjatë Pashkëve.

Ministrja e Shkencës dhe Kulturës, Annika Saarikko (Partia e Qendrës) bëri thirrje për më shumë masa parandaluese në zonën Metropolitane të Helsinkit:maskë me detyrim në transportin publik dhe një ulje e numrit të pasagjerëve në trenat dhe autobusë.

Saarikko i bëri thirrje dyqaneve të shitjes me pakicë të marrin në konsideratë si të rrisin përdorimin e maskave të fytyrës në dyqane. Ajo gjithashtu kërkoi nga komunat që të rregullojnë kapacitet e vaksinimeve në mënyrë që  të mos merren infermierët e kujdesit shëndetësor nga shkollat ose klinikat e fëmijëve, gjë që do të dëmtonte shërbimet e fëmijëve dhe të rinjve.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *