PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria mblidhet për planin e ri të vaksinimit dhe covid-exit

,

Qeveria është mbledhur sot pasdite për të diskutuar ndryshimin e strategjisë së vaksinimit dhe hartimin e një plani paraprak për mënyrën e lehtësimit të masave shtrënguese që po zbatohen për shkak të pandemisë.

Kryeministrja socialdemokrate Sanna Marin tha para mediave se qeveria do të ndryshojë planin e vaksinimit. Nëse çështja kërkon një ndryshim në ligj, propozimi do të bëhet në një seancë të mëvonshme të Këshillit të Ministrave.

Marin tha se nuk priste diskutime të vështira mbi këtë çështje mes anëtarëve të koalicionit pesë partiak..

– Ne deri më tani jemi mbështetur shumë në mendimin e ekspertëve dhe besoj se qeveria do të bëjë të njëjtën gjë këtë herë.

Qeveria ka planifikuar që vaksinimet të mund të përqendrohen në zonat më të prekura nga epidemia.

– Sot ne jemi duke diskutuar propozimin e Ministrisë së Punëve Sociale dhe Shëndetësisë në këtë çështje, dmth ne, natyrisht, kemi qenë duke pritur për planin përfundimtar dhe ne do të marrim një qëndrim mbi të sot.

Më herët, Ombudsmani lëshoi ​​opinionin e tij për këtë çështje. Sipas tij, një ndryshim në trajtim është i justifikuar dhe i barabartë nëse shënjestrimi rajonal i vaksinimeve koronavirus mund të mbrojë më mirë shëndetin dhe jetën e popullatës.

Braktisja e kufizimeve – plani mund të ndryshojë në varësi të situatës së sëmundjes

Qeveria po diskuton gjithashtu një të ashtuquajtur strategji të daljes, duke hapur rrugën për të dalë nga kriza e koronavirusit dhe duke hapur shoqërinë deri në atë masë që progresi i vaksinimeve dhe ndryshimet sezonale drejt verës pritet të lehtësojnë situatën dhe të mundësojnë një jetë më normale .

Sipas Marin, e gjithë strategji dalje është shumëdimensionale dhe ka të bëjë me degë të ndryshme të qeverisë, prandaj kërkon një shqyrtim të plotë.

– Në cilin rend, në çfarë mënyre mund të hiqen kufizimet, në mënyrë që situata e epidemisë të mbahet nën kontroll, tha Marin, duke përshkruar përmbajtjen e planit.

Plani ka për qëllim të sigurojë data paraprake për heqjen e kufizimeve të ndryshme, por me idenë që në praktikë datat mund të ndryshojnë sërish në përputhje me situatën e sëmundjes.

Strategjia do të futet në një debat më të gjerë dhe gjithashtu do t’i paraqitet opozitës pas Pashkëve javën e ardhshme.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *