PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria ofron miliona euro për të luftuar inkriminimin e rinisë

, ,

Qeveria ka premtuar tre milionë euro për të ndihmuar forcën policore të Finlandës të trajtojë inkriminimin e të miturve përmes masave parandaluese. Sipas Ministres së Brendshme, Maria Ohisalo (Partia e të Gjelbërve), fëmijët, të rinjtë dhe studentët kanë mbajtur një barrë të paarsyeshme si rezultat i kufizimeve të këtij viti për Covid.

“Ata që kishin vështirësi kanë vuajtur edhe më shumë. Problemet për shumë fëmijë dhe të rinj kanë arritur kulmin e tyre. Disa të rinj tashmë po ecin shumë keq dhe po shprehin zhgënjimin e tyre përmes akteve kriminale,” tha Ohisalo në një konferencë qeveritare te enjten.

Buxheti shtesë ka për qëllim të rrisë aftësinë e autoriteteve për të adresuar problemet e të rinjve në fazën më të hershme të mundshme, tha ministrja.

Si shembull, Ohisalo përmendi ankorimin, ku një ekip i përbërë nga polici si dhe ekspertë të shëndetit dhe shoqërisë synojnë të përmirësojnë mirëqenien e të rinjve dhe t’i parandalojnë ata që të kthehen në rrugën e krimit. Kjo është një nga mënyrat më të rëndësishme për Ministrinë e Brendshme dhe policinë për të parandaluar margjinalizimin e të rinjve.

111 milion të alokuara për fëmijë, të rinj
Qeveria njoftoi një buxhet të tretë shtesë të martën, në të cilin ata propozuan buxhetimin e një totali prej 111 milionë Euro drejt zbutjes së efekteve anësore të Covid.

Dyzet milionë Euro janë propozuar për arsimin e përgjithshëm dhe arsimin parashkollor, 15 milion euro për arsimin e mesëm dhe përkatësisht nga pesë milion euro për arsimin liberal të të rriturve dhe aftësimin profesional. Një tjetër katër milion euro është propozuar për arsimin e lartë.

Financimi ka për qëllim të kompensojë efektet e Covid, siç janë vështirësitë e shtuara të mësimit dhe rënia e mirëqenies së studentëve.

Financimi shtesë do të drejtohet gjithashtu drejt përmirësimit të disponueshmërisë së abuzimit të substancave dhe shërbimeve të shëndetit mendor për një total prej afërsisht 40 milion euro.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *