PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria: Restorantet dhe palestrat nën kufizime deri me 30 qershor

,

Restorantet do të vazhdojnë të jenë nën kufizime edhe pas datës 28 mars, nëse parlamenti miraton propozimin e fundit të qeverisë. Qeveria lëshoi ​​një propozim sipas të cilit palestrat dhe objektet e tjera sportive mund të mbyllen plotësisht. Sipas propozimit për restorantet, numri i klientëve mund të kufizohet në një të tretën e normales nëse plotësohen disa kushte.

Koha kur mund të bësh porosinë e fundit do të vendoset të përfundojë në 5 pasdite dhe dyert të mbyllen në orën 18:00.  Në restorantet ku shërbehet alkoli, numri i klientëve mund të kufizohet në një të tretën e zakonshme dhe në restorantet e tjera në gjysmën. Aktualisht, kufiri është gjysma për restorantet e pijeve alkoolike dhe tre të katërtat për restorantet e tjera.

Rregullorja gjithashtu mund të kërkojë, për shembull, një rezervim të detyrueshëm të tryezës dhe të kufizojë, për shembull, të këndosh dhe të luash muzikë. Në pjesën më të madhe të vendit restorantet janë mbyllur që nga e marta. Ata do të jenë të mbyllura për tre javë, sipas një ligji të miratuar të hënën për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Propozimet e reja janë një ndryshim në Ligjin e Sëmundjeve të Transmetueshme. Ndryshimet do të hyjnë në fuqi më së voni në 29 Mars dhe do të qëndrojnë në fuqi deri më 30 Qershor.

Propozimet është rezultat i shumë mosmarrëveshjeve të vërejtura në interpretimin e ligjit të Sëmundjeve Ngjitëse nga Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë dhe Autoriteti i Qeverisjes Rajonale (AVI).

Ministria ka vlerësuar që ndryshim në ligj  do t’u jepte autoriteteve fuqinë e duhur për të mbyllur plotësisht palestrat dhe ambjentet e tjera sportive të mbyllura që normalisht kanë më shumë se dhjetë klientë në të njëjtën kohë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *