PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qytetarët pro kufizimit të lëvizjes. 35 mijë më shumë të papunë

,

Shumica e finlandezëve miratojnë kufizimet e propozuara nga qeveria për kufizimin e lëvizjes së qytetarëve. Rezultatet e një studimi të ri nga Yle tregojnë se shumica e njerëzve që jetojnë në Finlandë miratojnë planin e qeverisë për të vendosur rregulla që kufizojnë lirinë e lëvizjes si një mjet për të frenuar përhapjen e virusit COVID-19.

Gati tre në katër të anketuar ose 72 përqind thanë se mbështesnin futjen e masave të reja, ndërsa 23 përqind ishin kundër tyre dhe gjashtë përqind ishin të pasigurt.

Rregulloret e propozuara do të zbatohen në rajonin e Metropolit të Helsinkit dhe Turku – zonat me numrin më të lartë të infeksioneve COVID-19. Propozimi i qeverisë është aktualisht në pritje të miratimit nga parlamenti dhe nëse miratohet mund të hyjë në fuqi vetëm pas festës së Pashkës.

Papunësia në Finlandë në rritje

Të dhëna të reja nga Statistikat e Finlandës sugjerojnë që kriza COVID-19 vazhdon të ndikojë në shkallën e punësimit të vendit.

Sipas Sondazhit të Forcës së Punës të organizatës, kishte 35,000 më shumë njerëz të papunë në vend këtë shkurt sesa të njëjtin muaj të vitit të kaluar.

Numri i njerëzve të punësuar ra me 6,000 në shkurt, 2021 krahasuar me një vit më parë. Për më tepër, shkalla e papunësisë u rrit nga 6.9 përqind shkurtin e kaluar në 8.1 përqind këtë vit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *