PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Raportohen 162 të infektuar në mbarë vendin

,

162 infeksione të reja koronare janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Kishte 229 infeksione të reja të Shtunën dhe 254 të Premte.

2,920 infeksione janë raportuar në dy javët e fundit, që është 894 më pak se në dy javët e mëparshme.

Që nga fillimi i pandemisë, 88,723 infeksione janë raportuar në Finlandë.

Sipas THL, shkalla e incidencës së infeksioneve në një periudhë dy javore për njëqind mijë njerëz është më pak se 53 në gjithë Finlandën. Në periudhën e mëparshme dy-javore, shkalla e incidencës ishte 68.8.

Aktualisht, shkalla më e lartë e incidencës, pothuajse 109, është në Päijät-Häme.

Në rrethet spitalore të Savonia Jugore, Finlanda Qendrore, Lapland, Savonia Veriore dhe Ostrobothnia Qendrore, shkalla e incidencës është më pak se dhjetë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *