PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Raportohen 17,047 të infektuar. Shumica e testeve janë pozitive

, ,

17,047 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë të hënën, thotë Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL).

Hera e fundit që THL raportoi shifrat e infeksionit ishte të Premten e javës së kaluar, kështu që përfshihen të dhënat e disa ditëve.

Gjithsej 277,339 infeksione janë raportuar gjatë gjithë epidemisë.

Incidenca e rasteve gjatë dy javëve të fundit të është 627 (raste / 14 ditë / 100,000 banorë).

Sipas të dhënave të THL të hënën, në spitale janë shtruar 398 pacientë. Prej tyre, 221 janë në kujdesin specializuar, 124 në pavijonet e kujdesit parësor dhe 53 në terapi intensive.

Lasse Lehtonen, Drejtor i Diagnostifikimit në Distriktin Spitalor të Helsinkit dhe Uusimaa (HUS), thotë në llogarinë e tij në Twitter se numrat e testeve të koronavirusit në zonën HUS mbetën të larta javën e kaluar (27 dhjetor 2021–2 janar 2022). Përqindja e testeve pozitive (35%) është rritur në krahasim me javën e kaluar (29%).

Sipas Lehtonen, në spitalet e rajonit të kryeqytetit HUS në mëngjesin e 3 janarit 2022 kishte gjithsej 110 pacientë koronarë, 17 prej të cilëve ishin në njësinë e kujdesit intensiv.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *