PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Rasmussen: Gjatë aplikimit për në NATO, Finlanda të mbrohet nga artikulli 5

, ,

Anders Fogh Rasmussen, ish-sekretari i përgjithshëm i NATO-s, tha se Finlanda ka nevojë për mbrojtje për periudhën kur ka aplikuar për anëtarësim në NATO, por nuk është ende një vend anëtar dhe si rrjedhim nuk mbulohet nga garancitë e sigurisë së NATO-s. Fogh Rasmussen flet për pikëpamjet e tij në një intervistë për Helsingin Sanomat.

Sipas ish-Sekretarit të Përgjithshëm, Finlanda duhet të marrë ndërkohë nga aleatët e NATO-s garancitë e sigurisë së artikullit 5. Sipas artikullit, një sulm ndaj një shteti anëtar është një sulm ndaj të gjitha shteteve anëtare.

Vlerësimi i Fogh Rasmussen është se vendet më të mëdha të NATO-s do t’i ofronin Finlandës – pothuajse automatikisht – garanci sigurie dypalëshe.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *