PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Rënie e lehtë e rasteve të reja. Të rinjtë më të infektuar

,

422 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Ka pasur 8,215 infeksione të raportuara në dy javët e fundit, që është 1,214 më pak infeksione sesa në dy javët e mëparshme.

Një total prej 79,094 infeksionesh koronavirusesh janë diagnostikuar në Finlandë.

Shkalla e incidencës së koronavirusit në të gjithë vendin vazhdoi të bjerë. Shkalla e incidencës për dy javët e shkuara është pak më shumë se 148 për njëqind mijë banorë. Shkalla e incidencës për dy javët e mëparshme ishte pak më shumë se 170.

Ndër rrethet spitalore, shkalla më e lartë e incidencës është në rrethet spitalore Helsinki dhe Uusimaa, pak më shumë se 292. Shkalla më e ulët e incidencës është në Lapland në rajonin e Ostrobothnia Perëndimore, ku është pak më shumë se 13.

Shumica e infeksioneve janë te moshat 20-29 vjeç

Sipas THL, në dy javët e fundit, shumica e infeksioneve të diagnostikuara në Finlandë në finlandë janë tek njëzevjecaret, mbi 1.500. Numri i dytë më i lartë i infeksioneve koronare ka qenë në ata të moshës 30–39, pak më pak se 1,400.

Infeksionet me koronavirus janë raportuar gjithashtu mjaft gjerësisht tek të vegjlit, më shumë se një mijë infeksione në ata nën moshën 10 vjeç dhe pak më pak se 1,300 infeksione në njerëz të moshës 10–19 vjeç.

Midis të rinjve 20-29 vjeç, numri më i lartë i infeksioneve është zbuluar gjatë gjithë epidemisë, më shumë se 17,000. Në moshat nën 10 vjeç, më shumë se 6,200 infeksione janë diagnostikuar gjatë epidemisë.

Deri më tani, janë kryer më shumë se katër milion teste koronavirusi.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *