PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Rikthehen kufizimet e rrepta në rajonin e Helsinkit. Unioni padit qeverinë

, , ,

Reagime të forta ka provokuar vendimi i qeverisë që kufizimet ekzistuese mbeten të pandryshuara për restorantet dhe baret në zonat ku shifrat tregojnë se ka një përhapje të koronavirusit. Kufizimet janë të vlefshme deri më 15 nëntor në Uusimaa, Finlanda Jugperëndimore, Satakunta, Päijät-Häme, Ostrobothnia, Ostrobothnia Jugore dhe Ostrobothnia Qendrore.

Timo Lappi, Presidentit i MaRa, Unioni i Shërbimeve Turistike dhe Restoranteve është i tmerruar nga vendimi i Qeverisë, i cili ka rikthyer metropolin e Helsinkit dhe Ostrobotnian Jugore nën kufizime më të rrepta.

Në njoftimin për shtyp të MaRa thuhet se industria e restoranteve është e vetmja industri që po operon nën kufizime të rënda.

– Vendimin e sotëm të Qeverisë duam t’ia dorëzojmë Kancelarit të Drejtësisë. Mezi presim të shohim se si kancelari i drejtësisë e justifikon vazhdimin e kufizimeve, veçanërisht në lidhje me restorantet, thotë Lapland në një deklaratë për shtyp.

Sipas Lappi-t, zgjatja e kufizimeve nuk është në përputhje me ligjin për sëmundjet ngjitëse dhe strategjinë hibride.

“Qeveria i ka braktisur sipërmarrësit dhe punonjësit e sektorit që të përballojnë të vetëm pasojat shumë negative të pandemisë së koronavirusit”, thekson Lapland.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *