PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Rriten çmimet e naftës, por ulen pagesat për çerdhet, barnat dhe interesat e kredive

, ,

Ndryshimi vjetor në çmimet e konsumit ishte 2.5 për qind në shtator, sipas llogaritjeve të fundit të Statistikave Finlandeze.

Kjo është një rritje prej 0.3 përqind nga gushti, kur inflacioni ishte 2.2 përqind nga viti në vit.

Disa nga arsyet prapa rritjes inflacioniste përfshijnë një rritje të kostove të riparimit dhe rinovimit të shtëpive, si dhe një rritje të çmimit të naftës së papërpunuar në tregun botëror, tha agjencia shtetërore në njoftimin për shtyp.

Rritja e çmimeve të konsumit u balancua pjesërisht, nga ulja e kostove të kujdesit për fëmijët në kopshte, norma e interesit për kreditë për strehim dhe kreditë konsumatore, si dhe çmimet e reduktuara të barnave me recetë të rimbursueshme dhe shërbimeve të lojërave të fatit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *