PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Rritje e lehtë e rasteve të reja në Finlandë

,

Një i vdekur dhe 184 raste të reja me infeksionin e koronavirusit janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies. Deri tani, gjithsej janë raportuar 916 viktima nga kjo sëmundje.

Ndërkohë janë 128 pacientë në spital, nga të cilët 29 janë në kujdes intensiv. Numri i pacientëve në kujdes intensiv është rritur me një, dhe në total ka tetë pacientë më shumë në spital, krahasuar me ditën e djeshme.

117 raste të reja të u raportuan dje dhe 132 të dielën. Në dy javët e fundit, janë zbuluar 2,984 infeksione, që është 1,653 raste më pak se në dy javët e mëparshme.
Infeksionet kanë rënë në baza javore, që nga mesi i marsit. Shkalla e incidencës së infeksioneve gjithashtu vazhdon të bjerë.

Shkalla e incidencës në të gjithë vendin për dy javët e fundit është rreth 54 infeksione për njëqind mijë njerëz. Në dy javët e mëparshme, shifra ishte pak nën 84.

Sot, Päijät-Häme ka kaluar rajonin e Helsinkit dhe Uusimaa (Hus) në incidencën e infeksioneve. Në Päijät-Häme, më shumë se 96 infeksione janë diagnostikuar për 100,000 njerëz në dy javët e fundit, ndërsa në Hus shifra është pak nën 88. Incidenca tjetër më e lartë është në Finlandën Jugperëndimore, ku shifra është pak nën 82.

Numri më i ulët i infeksioneve në raport me popullatën është raportuar në javët e fundit në rrethet spitalore të Ostrobothnia Qendrore dhe Lapland. Shkalla e incidencës është 1.3 në Ostrobothnia Qendrore dhe 5.1 në Lapland. Gjatë gjithë pandemisë, gjithsej 87,529 infeksione me koronavirus janë raportuar në Finlandë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *