PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Së shpejti rritje e ndjeshme e çmimeve të cigareve dhe duhanit

, , ,

Taksimi i produkteve të duhanit do të rritet ndjeshëm në vitet e ardhshme. Propozimi i qeverisë në Parlament javën e kaluar tregon sesi rritjet do të ndikonin në çmimet e produkteve të duhanit.

Në debatin e buxhetit të vjeshtës, qeveria ra dakord të rrisë taksën e duhanit me 17 milionë euro shtesë. Më parë, qeveria kishte rënë dakord tashmë për të rritur taksën e duhanit me një total prej 200 milionë eurosh gjatë mandatit 4 vjeçar të qeverisë.

Si rezultat i rritjeve, çmimet e cigareve do të rriten mesatarisht me 11 për qind dhe çmimet e duhanit me të dredhur me 35 për qind.

Si rezultat i rritjes së taksave, çmimi mesatar i një pakete cigaresh vlerësohet të rritet me më shumë se 1.10 euro, pra në më shumë se dhjetë euro mesatarisht.

Sipas propozimit, efekti i rritjes së taksës do të ishte afërsisht i njëjtë për cigaret me të gjitha çmimet.

Në 2022 dhe 2023, qeveria planifikon të rrisë taksën e duhanit me një total prej 117 milion euro. Kjo do të bëhet në faza.

Rritja e parë do të bëhet në fillim të 2022, e dyta në fillim të korrikut 2022, e treta në fillim të 2023 dhe rritja e katërt në fillim të korrikut 2023.

Qeveria nuk po propozon rritje të taksimit të cigareve elektronike, pasi do të mbetet në 30 cent për mililitër.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *