PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

SHBA “mbështet fuqimisht” anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO

, ,

Harta eevropiane e NATO-s

Shtetet e Bashkuara do të “mbështesin fuqimisht” anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO nëse vendet vendosin të aplikojnë për anëtarësim në Aleancën Ushtarake, tha Sekretari i Jashtëm Antony Blinken në Komitetin e Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve të enjten.

– Bota ka ndryshuar në mënyrë dramatike dhe një ndryshim i dukshëm është interesi shumë i fortë i të dy vendeve për t’u anëtarësuar në NATO. Sigurisht, ne presim që ata të marrin këtë vendim. Nëse ata e bëjnë, ne do ta mbështesim fuqimisht, tha Blinken.

I pyetur se sa shpejt Finlanda dhe Suedia mund të bëhen anëtarë, Blinken u përgjigj se nuk mund të jepnin një datë të saktë, megjithatë, por, duke iu referuar takimit të ardhshëm të NATO-s në maj, ai tha se atje “do të dëgjojmë më shumë për këtë çështje”.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *