PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Shoqata e restoranteve: Vendimi i qeverisë nuk ka bazë ligjore

, ,

Shoqata e Restoranteve (Mara) ka shprehur kundërshtimin e saj për vendimin e qeverisë për të zgjatur kufizimet aktuale në funksionimin e restoranteve përtej të hënës, 15 nëntor.

Me Institutin Finlandez për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) që vlerëson se rreziku i transmetimit është po aq i ulët në restorante sikurse edhe tek berberi, floktoret dhe dyqanet me pakicë, nuk ka asnjë justifikim ligjor për të vazhduar kufizimin e funksionimit të restoranteve, sipas Mara.

“Përveç restoranteve, objektet e tjera të lartpërmendura nuk kanë qenë subjekt i asnjë kufizimi gjatë gjithë pandemisë së koronavirusit. Megjithatë, restorantet e ushqimit u nënshtrohen kufizimeve të rrepta në zonat që janë në fazën e Përshpejtimit të Pandemisë, edhe në rrethanat kur mbulimi i vaksinimit është në 80 për qind”, tha Timo Lappi, drejtor menaxhues në Mara.

Zgjerimi i kufizimeve mund të rezultojë gjithashtu në një rritje të numrit të festave të mbajtura në hapësira të tilla si rezidencat private ku nuk respektohen rregulla higjienike, paralajmëroi shoqata. Vendimi nuk është i nevojshëm dhe as proporcional në kuptimin e kërkuar nga Kushtetuta dhe akti i sëmundjeve ngjitëse.

Mara gjithashtu u bëri thirrje të gjithë qytetarëve që të vaksinohen kundër Covid-19.

“Vaksinimi është një detyrë sociale, jo rreptësisht një çështje private,” thuhet në deklaratë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *