PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Shoqëria sekrete e milionerëve finlandezë dhe një këshillë për të tjerët

, ,

Ilta-Sanomat thotë se milionerët e llotarive në Finlandë janë mbledhur sëfundmi në Muzeun Sportiv të Helsinkit. Takimi i gjatë i organizuar nga kompania shtetërore e Lojërave të Fatit, Veikkaus kishte zgjatur tashmë shtatë orë para se të mbyllej pas mesnate.

Kushti për pjesëmarrësit ishte nëse ata kishin fituar në llotari të paktën një milion euro. Të ftuarit përfaqësonin lojëtarë që në total kishin fituar 46.8 milionë euro ndër vite.

Milionerët shkruan mendimet e tyre në librin e fituesve të Veikkaus, për të cilin IS ka publikuar fotografi. Një nga këshillat më të shumta të fituesve ishte të mendonin jashtëzakonisht me kujdes se kujt mund t’i thuhej për fitoren e llotarisë.

Një nga gjërat më të rëndësishme që fituesit donin t’u thoshin lojtarëve të llotarive është

– Përditshmëria ruhet dhe gjërat më të rëndësishme në jetë janë të mundshme edhe pa euro.

Milionerët thanë se i shpenzuan fitimet e tyre duke udhëtuar në Finlandë, duke blerë një shtëpi për pleqëri, një makinë, një vilë, apartamente, një varkë me motor, investime dhe “për qejf”.

Veikkaus ka organizuar takime për fituesit e mëdhenj që nga fillimi i viteve 2000. Protokolli thotë se fituesit lejohen të tregojnë për veten sa të duan.

Disa thanë se kanë udhëtuar më shumë se më parë. Destinacionet e udhëtimit janë pothuajse të njëjta, por niveli i udhëtimit është ngritur në klasin e biznesit dhe hotele më të mira.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *