PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Shtohen rastet me omicron. THL këshillon: Rrini në shtëpi nëse keni simptoma

, ,

Në Finlandë, sipas Institutit Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) janë diagnostikuar gjithsej shtatë infeksione të koronavirusit të shkaktuara nga transformimet e omicron.

Të gjitha raste e zbuluara deri më tani vijnë nga i njëjti zinxhir infeksioni.

Sipas THL, një nga rastet është raportuar në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, katër në Finlandën Jugperëndimore dhe dy në Savonian Veriore. Autoritetet vendore në rrethet spitalore identifikojnë personat e ekspozuar ndaj transformimit dhe marrin masat e nevojshme të kontrollit në zonat e tyre.

Sipas THL, përhapja e omicron mund të kontrollohet në të njëjtën mënyrë si variantet e tjera të koronavirusit.

“Kujdesuni për mbrojtjen e rekomanduar të vaksinës, higjienën e mirë të duarve dhe maskave dhe intervalet e sigurisë. Nëse keni simptoma, qëndroni në shtëpi dhe nëse është e nevojshme shkoni për testin e koronavirusit”, thuhet në njoftim.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *