PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Shtohet numri i pacientëve në spitale

,

Asnjë vdekje e re nuk është raportuar që dje. Gjatë gjithë epidemisë, 929 vdekje koronare janë raportuar në Finlandë.

Numri i pranimeve në spital është rritur me gjithsej 11. Ka 82 pacientë në pavijonet e kujdesit special (+4 krahasuar me dje), 40 (+6) në pavijonet e kujdesit parësor dhe 26 (+1) në njësitë e kujdesit intensiv.

Incidenca dy-javore e koronavirusit për 100,000 banorë është rreth 52, krahasuar me rreth 54 në periudhën e mëparshme dy-javore. Sipas të dhënave të THL, shkalla më e lartë e incidencës është aktualisht në rajonin e Ostrobothnia, ku është mbi 160, dhe në rajonin e Päijät-Häme, ku është mbi 110.

11 infeksione të reja të koronavirusit janë diagnostikuar në zonën e Ostrobothnias. Analizat laboratorike janë të mbingarkuara për shkak të vëllimeve të mëdha të mostrave, gjë që vonon marrjen e një rezultati të testit. Sipas thirrjes, përfundimi i mostrave mund të shfaqet në ditët e ardhshme si nivele më të larta infeksioni të reja në ditë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *