PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Shtohet numri i të infektuarëve. 18 të vdekur

,

607 infeksione të reja koronavirusi janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). 420 infeksione të reja u zbuluan dje dhe 422 një ditë më parë.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 541 më pak infeksione të reja të koronavirusit sesa në dy javët e mëparshme.

Që nga fillimi i pandemisë, gjithsej 77,452 infeksione me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë. Shkalla e incidencës për dy javët e fundit është pak nën 160 për 100,000 banorë.

Ndërkohë 18 vdekje të reja në lidhje me koronavirus janë raportuar që nga dita e djeshme. Shifra e madhe është për shkak të faktit se Helsinki dhe rrethi i spitalit HUS kanë azhurnuar shifrat e tyre në mënyrë retrospektive. Tani janë raportuar gjithsej 844 vdekje.

Numri i pranimeve në spital është ulur me nëntë. Njësia e kujdesit intensiv ka 50 pacientë. Shifra është e njëjtë me dje.

Më shumë se 29,800 njerëz kanë marrë dozën e parë të vaksinës gjatë 24 orëve të fundit.

Mbulimi me dozën e parë të vaksinës është në masën e 16 përqind të popullsisë, ose rreth 890,000 njerëz. Gati 88.500 persona, ose 1.6 përqind e popullsisë, kanë marrë dozën e dytë.

Në rajon, mbulimi më i lartë me vaksina është në rrethet spitalore të Etelä-Savo dhe Itä-Savo, të dyja këto kanë kaluar kufirin prej 20% të numrit të banorëve që kanë marrë dozën e parë.

Në rrethet e spitalit rajonal të Helsinkit dhe Uusimaa, të cilët po e vuajnë më rëndë situatën epidemike, mbulimi me dozën e parë të vaksinës është 14.1 përqind. Në Finlandën Jugperëndimore, e cila është gjithashtu në një situatë epidemie, mbulimi është rritur në 17.5 përqind.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *