PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Si po mbrohet Finlanda nga propaganda

,

Finlanda kohët e fundit u rendit e para në një indeks vjetor që mat rezistencën ndaj dezinformimit. Pavarësisht nga një përmbytje e informacionit të pasaktë në lidhje me virusin COVID-19, mbi 80 përqind e finlandezëve thuhet se janë të gatshëm të marrin vaksinën.

Që nga viti 2014, shkollat ​​në vend kanë përfshirë shkrim-leximin në media në kurrikulën e tyre. Fëmijët mësohen të analizojnë në mënyrë kritike burimet e lajmeve dhe të identifikojnë propagandën nga mosha 6 vjeç. Shkollat ​​inkurajojnë studentët të studiojnë se si media portretizon incidente të ndryshme dhe të vënë në dyshim efektin që kanë mediat sociale në qëndrimet dhe perceptimet e tyre.

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *