PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Sistemi i alarmit në Helsinki me probleme të mëdha. Vantaa – OK! Instaloni aplikacionin 112 në telefon

, ,

Helsinki testoi dje në orën 12 të mesditës sistemin e alarmit të qytetit. Për shkak të luftës në Ukrainë, ky testim u informua paraprakisht, që të mos kishte keqkuptime.

Por në rrjetet sociale janë raportuar disa zona ku nuk ka pasur alarm.

Sipas Departamentit të Shpëtimit të Helsinkit, ka pasur një problem në sistemin e alarmit të popullsisë në kryeqytet. Qendra e urgjencës do të zbulojë shkakun e defektit. Sipas informacionit të marrë nga Yle, rreth dy të tretat e 38 alarmeve fikse të popullsisë së Helsinkit nuk funksionuan gjatë testimit.

Në përputhje me praktikën dhjetëravjeçare, funksionaliteti i sistemit të alarmit të popullatës testohet të hënën e parë të çdo muaji në orën 12 të mesditës duke kryer një sinjal testimi, pra një tingull të vazhdueshëm alarmi që zgjat 7 sekonda.

Shenja e rrezikut të përgjithshëm shoqërohet gjithmonë nga një mesazh rreziku drejtuar popullatës, i cili lexohet në të gjitha kanalet e radios dhe, nëse është e nevojshme, shfaqet në programet televizive YLE, MTV3 dhe Nelonen në krye të ekranit si tekst në lëvizje dhe në teletekst në faqen 112.

Vantaa: Gjithçka funksionoi normalisht

Departamenti Qendror i Shpëtimit në Uusimaa testoi të ashtuquajturin sistem alarmi të popullsisë të hënën në orën 12 të mesditës. Ky është një test që zhvillohet të hënën e parë të çdo muaji.

Megjithatë, lexuesit që kontaktuan redaksinë e Vantaa Sanomat ishin të shqetësuar se tingulli i alarmit nuk u dëgjua të hënën, megjithëse zëri normalisht do të dëgjohej në zonën e Jokiniemi, për shembull.

Megjithatë, Departamentit të Shpëtimit i është thënë me telefon se sistemi i alarmit funksiononte normalisht në Vantaa dhe volumi i alarmit ishte i njëjtë me atë normal. Sidoqoftë, drejtimi i erës ose kushtet e motit mund të ndikojnë në mënyrën dhe vendin ku dëgjohen sirenat.

Në buletinin e Departamentit të Shpëtimit thuhet se sistemi i alarmit është i instaluar kryesisht në zonat më të dendura të populluara. Nuk është krijuar për të mbuluar të gjithë territorin. Pra, nëse tingulli i alarmit nuk dëgjohet në shtëpinë tuaj, nuk ka nevojë të shqetësoheni.

Buletini ju kujton të instaloni aplikacionin 112 në telefonin tuaj. Në atë kohë, mesazhi i rrezikut të mundshëm do të dërgohet drejtpërdrejt në telefonin celular bazuar në informacionin e vendndodhjes.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *