PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Situata më e fundit e koronavirusit në Finlandë

,

422 infeksione të reja koronavirusi janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Normat dy-javore të infeksionit janë ulur pak. Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 8,957 infeksione, që është 318 më pak se në dy javët e mëparshme.

Shkalla e incidencës, pra numri i infeksioneve në dy javë për 100,000 banorë, është më pak se 162 për të gjithë vendin.

Në total, më shumë se 76,400 infeksione janë diagnostikuar deri tani në Finlandë. 458 infeksione të reja u zbuluan dje dhe 791 u raportuan të shtunën.

Janë raportuar pesë vdekje të reja të lidhura me virusin, dhe tani numri total ka shkuar në 822 persona. Ka gjithsej 313 pacientë në spitale, 54 prej të cilëve janë në kujdesin Intensiv.

Sipas THL, rreth 840,900 njerëz tani kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Numri është rritur që nga e Shtuna me rreth 11,000 të vaksinuar.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *