PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Situata më e fundit e pandemisë në Finlandë

,

Finlanda vazhdon vaksinimin e popullatës, pavarësisht se ekspertët hezitojnë të japin një shifër dhe kohë se kur do të arrihet imuniteti i tufës. 47 përqind e finlandezëve, ose 2,620,440 njerëz, deri tani kanë marrë dozën e parë të vaksinës. Numri është rritur nga dje me rreth 38,000.

10.8 përqind e popullsisë, ose 599,583, janë vaksinuar me të dyja dozat.

120 infeksione të reja koronavirusi janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Gjatë gjithë epidemisë, gjithsej 93,158 infeksione janë zbuluar.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja është zbuluar në zonën e Spitalit të Helsinkit dhe Uusimaa (HUS), ku ka 73 infeksione të reja.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *