PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Sondazhi i fundit. Opozita rrit numrin e mbështetësve. Partia e kryeministres në vendin e 3-të

,

Sipas anketës së fundit të mbështetjes së YLE, Partia e Koalicionit Kombëtar Kokoomus është ende partia më popullore në Finlandë. Pozicioni i tyre është forcuar pak nga matja e mëparshme dhe mbështetja tashmë është 21.8 për qind.

Partia e kryeministres Sanna Marin PSD, nga ana tjetër, ra në vendin e tretë në sondazh, pasi Partia e Finlandezëve të Vërtetë – Perussuomalaiset rriti mbështetjen e saj në 18.7 përqind, duke e bërë atë partinë e dytë më të popullarizuar në Finlandë sipas sondazhit. Mbështetja e PSD (18.3) nuk ra, por vetëm u rrit pak nga matja e fundit.

Popullariteti i të Gjelbërve ra me më shumë se një pikë përqindjeje. Mbështetja e partisë (10.1) për herë të fundit ishte po aq e dobët në vitin 2015.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *