PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Sot, dita kombëtare e skive. Skijoni falas në Stadiumin Olimpik të Helsinkit!

, ,

E shtuna e 29 janarit është caktuar dita kombëtare e skijimit, sipas Shoqatës finlandeze të Skive. Qëllimi është të tërheqë sa më shumë finlandezë në pistat e skive. Ju mund të shkoni kudo ku ka borë dhe shtigje skijimi.

Një tjetër qëllim i kësaj dite është të nxjerrë në pah aspektet pozitive të skijimit. Është një formë ushtrimi që i përshtatet të rinjve dhe të moshuarve, është argëtuese dhe shoqërore të bësh ski me të tjerët dhe skijimi është një hob i gjithanshëm.

Nga fundi i shkurtit, në stadiumin olimpik do të zhvillohen edhe garat e Sprint-it në ski, ato pritet të tërheqin elitën botërore të skive në Helsinki kur të rikthehen pas Olimpiadës në Pekin.

Sot, gara lokale të skive organizohen në të gjithë vendin. Në Helsinki, Helsinki Ski Weeks hapet në Stadiumin Olimpik, një garë skish që zhvillohet gjatë gjithë shkurtit.

Sot çdokush mund të skijojë në stadiumin Olimpik. Është falas për të skijuar në stadium, por duhet të rezervoni një takim paraprakisht në faqen e internetit të këtij organizimi. Koha e skijimit është një orë dhe stili është klasik.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *