PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Sot, mijëra të infektuar dhe 25 të vdekur. Ekspertët: Më e keqja është përpara

, ,

6791 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien. Dje u raportuan 5492 raste të reja.

Përafërsisht 61 mijë infeksione janë raportuar në dy javë, gati 24,500 më shumë se në periudhën e mëparshme dyjavore. Në total, rreth 290 mijë infeksione të koronavirusit janë diagnostikuar në të gjithë Finlandën gjatë pandemisë.

Incidenca e koronës në Finlandë është më e lartë se kurrë më parë, tha Mika Salminen, Drejtoreshë e Sigurisë Shëndetësore (THL) në Institutin Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien, në rishikimin e saj javor të koronës.

Në dy javët e fundit ka pasur raste të reja në 1048 për 100 mijë banorë. Kulmi i epidemisë së koronavirusit nuk është parë ende në Finlandë, thotë Liisa-Maria Voipio-Pulkki, një eksperte kryesore në Ministrinë e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë.

Në spital tani ndodhen 469 persona për shkak të sëmundjes së shkaktuar nga koronavirusi. Prej tyre, 47 janë në terapi intensive.

THL gjithashtu raportoi sot për 25 vdekje të reja të lidhura me koronavirusin në Finlandë. Gjithsej 1,624 vdekje të lidhura me koronavirusin janë raportuar gjatë pandemisë.

Më shumë se nëntë në dhjetë vdekje kanë qenë mbi moshën 60 vjeç. Infeksionet e zbuluara në këtë grupmoshë përfaqësojnë më pak se një të dhjetën e të gjitha infeksioneve me koronavirus të zbuluara në Finlandë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *