PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Sot, në Helsinki dyqani i ri: Në vend të shitësit, një aplikacion në celular

, ,

Një lloj i ri dyqani “R-Kiosk Go” pa shitës do të hapet sot në Viikki, një lagje e Helsinkit. Kioska do të jetë e hapur 24 orë në ditë.

Për të bërë biznes, aplikacioni R-kiosk Go duhet të shkarkohet në telefonin tuaj celular në fillim. Me ndihmën e aplikacionit, mund të shtoni produkte në karrocë dhe të paguani pa patur nevojë të skanoni produktet apo të bëni pagesa në arkë.

Transaksionet bëhen me ndihmën e sensorëve të instaluar në tavanin e kioskës. Kur një klient zgjedh një produkt nga rafti, ai shtohet automatikisht në karrocën e aplikacionit. Nëse klienti ndryshon mendje, ai mund ta kthejë blerjen në raft, dhe produkti automatikisht do të hiqet nga karroca e blerjes.

Pagesa bëhet përmes një aplikacioni, tek i cili klienti ka plotësuar informacionin e tij të kontaktit dhe informacionin e kartës së pagesës. Aplikacioni, gjithashtu, ju lejon të hyni dhe të dilni nga kioska.

– Ne menduam me kujdes për vendndodhjen e kioskës pilot. Kampusi Viikki i Universitetit të Helsinkit u zgjodh si një vend natyror për R-kiosk Go, sepse ka studentë dhe stafe me përvojë në përdorimin e teknologjisë. Ne do të mbledhim përvojat e klientëve dhe pastaj do të konsiderojmë ngritjen e kioskave të reja pa shitës, thotë Teemu Rissanen, CEO i R-kiosk, në njoftimin për shtyp.

-Dyqanet 24-orëshe të vetë-shërbimit po bëhen më të zakonshme në të gjithë botën. Në Finlandë, ne gjithashtu duam të studiojmë funksionalitetin e teknologjisë në pikat e shitjes ku ka kërkesë, por funksionimi i një kioske të bazuar në shërbime nuk ka qenë e arsyeshme nga ana tregtare.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *