PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Sot, numri më i ulët në 6 muajt e fundit

,

132 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Kjo ështe shifra më e ulët qysh prej 16 nëntorit të vitit të shkuar, kur u raportuan 104 raste të reja

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 3,113 infeksione, që është 1,769 më pak infeksione se në dy javët e mëparshme.

Krahas rretheve të spitalit Helsinki dhe Uusimaa (Hus), rrethi i spitalit Päijät-Häme është ngritur në zonën e situatës më të rëndë të sëmundjes. Shkalla e incidencës së koronavirusit në të dy rajonet është 93.5. Incidenca tjetër më e lartë e koronës është në rrethet spitalore të Finlandës Jugperëndimore (84.1) dhe Länsi-Pohja (77.1).

Shkalla e incidencës tregon numrin e infeksioneve për 100,000 banorë në 14 ditët e fundit.

Numri më i ulët i infeksioneve të koronavirusit në raport me popullsinë është raportuar javët e fundit në rrethet spitalore të Ostrobothnia Qendrore dhe Lapland. Shkalla e incidencës është 1.3 në Ostrobothnia Qendrore dhe 5.1 në Lapland.

Më shumë se 87,000 infeksione janë raportuar në Finlandë gjatë gjithë epidemisë.

Deri të premten e shkuar, ishin raportuar një total prej 914 vdekjeve të lidhura me sëmundjen e koronavirusit. Të premten ishin 126 persona në spital, 31 prej të cilëve ishin në kujdes intensiv.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *