PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Sot zyrtarizohet rrokada e ministrave të Gjelbërt. Ministrja e Brendshme merr lejen e lindjes

,

Ministrja e Punëve të Brendshme, Maria Ohisalo (Partia e Gjelbërt), do të marrë sot lejen e lindjes, prandaj të Gjelbrit do ta bëjnë sot ndryshimet e ministrave në një ceremoni të drejtuar nga kryeministrja në Pallatin e Qeverisë duke filluar nga ora 11:00.

Krista Mikkonen, ministrja aktuale e Mjedisit, do të emërohet ministrja e re e Brendshme për të zëvendësuar Ohisalo.

Deputetja Emma Kari do të zëvendësojë Mikkonen si ministre e re e Mjedisit. Ministrat e rinj do të mbajnë një konferencë për shtyp rreth dymbëdhjetë e gjysmë pas prezantimit.

Menjëherë pas dekretimit nga Presidenti do të mbahet seanca e jashtëzakonshme plenare e Qeverisë për të diskutuar ndryshimet në ndarjen e punës mes ministrave, përbërjes së komisioneve ministrore dhe grupeve punuese dhe deputetëve. Gjithashtu, diskutohen edhe emërimet e Sekretarit të Shtetit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *