PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Statistikat: Vitin e shkuar, vetëm 1 % humbi jetën nga koronavirusi

, ,

Agjencia kombëtare e Statistikave të Finlandës tha sot se gjatë vitit 2020, vetëm 1 në 100 vdekje u shkaktua nga sëmundja virale covid-19.

Në vitin 2020, gjithsej 55,500 njerëz vdiqën, nga të cilët 534 vdiqën nga infeksioni i virusit kovid 19. Përveç kësaj, covid 19 kontriboi në vdekjen e 68 individëve, por nuk ishte shkak kryesor dhe ndaj nuk është përfshirë ne statistika.

Më shumë se 2,300 certifikata vdekjeje ende mungojnë nga viti i kaluar.

Njerëzit e moshuar në veçanti vdiqën nga infeksioni i virusit Covid 19. Shumica e atyre që vdiqën në koronavirusi, gati 90 për qind, kishin mbushur 70 vjeç, dhe një në katër kishte mbushur 90 vjeç.

Mosha mesatare e vdekjeve nga Covid 19 ishte 84 vjeç. Ndërsa 81 vjeç ishte mosha mesatare për të gjitha vdekjet. Kishte 35 persona të moshës 60–69 vjeç që humbën jetën nga Covid 19.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *