PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Takimi NATO-Rusi pa rezultate. Ekziston rreziku i konfliktit të armatosur në Evropë

, ,

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg ishte i prerë të mërkurën në Bruksel pas përfundimit të bisedimeve me Rusinë. Gjatë një konferencë shtypi Stoltenberg përsëriti disa herë se NATO është e shqetësuar për veprimet e Rusisë në kufirin ukrainas.

Tani ekziston rreziku i konfliktit të armatosur në Evropë, tha Stoltenberg.

Megjithatë, ai theksoi se NATO është e gatshme të vazhdojë bisedimet me Rusinë, por pa asnjë kusht.

– Nëse Rusia pushton Ukrainën, do të ketë pasoja të rënda ushtarake, politike dhe ekonomike.

Sekretari i Përgjithshëm Stoltenberg përsëriti parimin e rëndësishëm të Aleancës Ushtarake se çdo vend ka të drejtë të aplikojë për anëtarësim në NATO.

“Siç tha presidenti i Finlandës Sauli Niinistö në fjalimin e tij të Vitit të Ri, vendet e treta nuk mund të ndërhyjnë në punët e brendshme të vendeve të tjera”, tha Stoltenberg.

Stoltenberg vlerësoi faktin që NATO dhe Rusia arritën në të njëjtën tryezë bisedimesh pas një ndërprerje dyvjeçare. Megjithatë, takimi nuk dha rezultate konkrete.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *