PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Të Gjelbërit riciklojnë portofolet ministrore. Finlanda në emergjencë klimatike

,

Emma Kari 33 vota, Krista Mikkonen 27 vota, Atte Harjannen një votë. Kështu rezultoi votimi i Partisë së Gjelbërt për Ministrin e Mjedisit dhe Klimës të hënën mbrëma. Para kësaj, zgjedhjet u diskutuan për më shumë se pesë orë, duke krijuar një lodhje në sallë.

“Në kohën kur u deklarua rezultati i votimit, unë ende nuk e kuptova që kjo kishte ndodhur. Kisha një fletëvotim përpara dhe isha gati të shkoja në raundin e dytë.” Ky është komenti i Emma Kari, ministres së ardhshme të Mjedisit dhe Klimës, e cila aktualisht kryeson Grupin e të Gjelbërve.

Të Gjelbrit vendosën të hënën vonë për të ricikluar portofolet e tyre ministrore në mënyrë që Ministrja aktuale e Mjedisit dhe Klimës Krista Mikkonen të marrë përsipër Ministren e Brendshme, ndërsa Presidentja Maria Ohisalo do të vazhdojë pushimin e lindjes.

Mikkonen do të mbajë postin e saj të ri deri në fund të mandatit zgjedhor.

Emma Kari do të mbajë postin e Ministres së Mjedisit dhe Klimës, derisa Ohisalo të kthehet si ministre. Kari gjithashtu zëvendëson Ohisalo në takimin e pesë kryetarëve të koalicionit qeverisës.

Ministrja e ardhshme e Mjedisit dhe Klimës Emma Kari, mendon se ka një emergjencë klimatike në Finlandë. Urdhri i parë i Ministres së re të Mjedisit dhe Klimës, tha ajo, do të jetë për të ecur drejt një Finlande neutrale ndaj karbonit.

Në konferencën për shtyp, kryetarja e të Gjelbërve, Maria Ohisalo, tha se të Gjelbrit duhet të jenë më të dukshëm dhe më të dëgjuar në qeveri. Sipas ministres, kjo nënkupton ngritjen e çështjeve të mjedisit dhe klimës edhe më fort.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *