PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Temperaturat në Finlandë, katër gradë më nxehtë se në Spanjë

,

Tani është më e ngrohtë në Finlandë sesa në Spanjë dhe Greqi. Sipas një analize meteorologjike evropiane të botuar nga Instituti Meteorologjik Finlandez, të hënën në orën tre të pasdites në jug të Finlandës ishte 32 gradë e ngrohtë, ndërsa në Greqi dhe Spanjë arriti nivelin më të lartë prej vetëm 28 gradë.

E njëjta gjë duket se do të përsëritet edhe sot, e Martë, thotë Antti Kokko, një meteorolog me detyrë në Institutin Meteorologjik të Finlandës.

– Temperaturat e ditës në orën tre me kohën finlandeze në Spanjë dhe Greqi duket se janë 31 gradë. Sidoqoftë, është më shumë se 31 temperatura në Kretë, thotë Kokko.

Sipas Koko, fakti që Finlanda tani është më e ngrohtë se në disa vende mesdhetare shpjegohet me faktin se ka zona të mëdha me presion të ulët mbi Gadishullin Iberik dhe Francës, si dhe Turqinë dhe Greqinë. Për një kohë të gjatë, ka pasur një zonë të madhe me presion të lartë mbi pjesët jug-lindore dhe lindore të Finlandës, rreth së cilës erërat shkojnë në drejtim të orës, duke ngritur një masë të ajrit më të ngrohtë nga jugu.

Temperatura më e lartë e së hënës në Finlandë, 32.2 gradë, u mat në stacionin Koitsanlahti të Parikkala.

Rekordi aktual i nxehtësisë në qershor, 33.8 gradë, u mat në Ähtäri në 1935. Kokko e konsideron të mundshme që të Martën, gjatë ditës, të mund të arrijë edhe më shumë se 33 gradë në drejtimin jugor dhe juglindor.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *