PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: 262 raste. Nuk ka më rënie të numrit të të infektuarëve

,

Një total prej 89,532 infeksionesh me koronavirus tani janë regjistruar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies. Kjo është 262 raste më shumë se dje.

Si zakonisht, numri më i lartë i infeksioneve me 140 raste u regjistrua në rajonet e spitaleve të Helsinkiit dhe Uusimaa-s. Janë 32 infeksione të reja në Finlandën Jugperëndimore dhe 25 në Päijät-Häme.

Nuk ka rënie të numrit

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, rënia e rasteve të reja të koronavirusit që ka vazhduar me javë të tëra është ndalur gjatë javës së kaluar.

Pjesa e kontakteve sociale, jashtë rrethit familjar, si një burim i infeksionit është i konsiderueshëm, thotë THL. Grupime lokale të infeksionit janë shfaqur në të gjithë vendin, për shembull si rezultat i festimeve private të 1 Majit. Rreziku i përshkallëzimit të epidemisë, veçanërisht tek të rinjtë, është real.

Më 10 maj 2021, Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë mori një vendim për të braktisur nivelet kombëtare të masave për të luftuar epideminë e koronës. Në të ardhmen, theksi do të vihet në kufizimet dhe rekomandimet rajonale. Kthimi në situatën e epidemisë tregon se rekomandimet dhe kufizimet e vendosura duhet të hiqen në mënyrë të kujdesshme për të menaxhuar situatën e epidemisë.

Në mbarë vendin, numri i infeksioneve të zbuluara aktualisht korrespondon me situatën që Finlanda kishte në muajin tetor 2020.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *