PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: 446 infeksione të reja në Finlandë

,

Incidenca është më e larta në Rrethin e Spitalit Helsinki dhe Uusimaa (Hus) dhe Rrethin Spitalor Itä-Savo.

446 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Këto janë disa nga qytetet ku ështe regjistruar një numër më i madh të infektuarish në 24 orët e fundit.

Helsinki +95
Vantaa +54
Espoo +47
Tuusula +18
Järvenpää +6
Kerava +17
Kirkkonummi +6
Porvoo +3
Tampere +22
Salo +13
Turku +24
Lahti +13

Ka pasur 6,557 infeksione të raportuara në dy javët e fundit, që është 2,811 më pak infeksione sesa në dy javët e mëparshme.

Gjithsej 81,707 infeksione me koronavirus janë raportuar në Finlandë gjatë gjithë epidemisë.

Shkalla e incidencës për koronavirusin aktualisht është pak më shumë se 118. Shkalla e incidencës është numri i infeksioneve për 100,000 banorë në 14 ditët e fundit. Shkalla e incidencës për dy javët e mëparshme ishte 169.

Incidenca në zonën e Hus është në rënie, në Savo Lindore po rritet me shpejtësi

Incidenca më e lartë është akoma në Rrethin e Spitalit Helsinki dhe Uusimaa (Hus) dhe Rrethin Spitalor Itä-Savo. Në zonën Hus, shkalla e incidencës është pak më poshtë 227 dhe në Savonia Lindore 205.

Në rajonin Hus, incidenca e koronavirusit është në rënie krahasuar me periudhën dy-javore që paraprijnë dy javët e fundit. Nga ana tjetër, në Savoninë Lindore, incidenca është rritur më shumë se shtatë herë në një krahasim përkatës të periudhave dy-javore.

Incidenca më e ulët është aktualisht në rrethet spitalore të Lapland dhe Länsi-Pohja, ku shkalla e incidencës në të dy është rreth 13.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *