PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: 666 të infektuar. Më shumë të shtruar në spitale

, ,

Numri i pacientëve me koronavirus po vazhdon të rritet në spitale, njoftoi sot Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL). Të mërkurën janë 145 njerëz në spital, ose nëntë më shumë se të hënën.

Nga 145 pacientë në spital, 33 janë në kujdes intensiv dhe numri i tyre është rritur me pesë që nga e hëna.

Në dy javët e fundit, numri i infeksioneve të koronavirusit ka tejkaluar 6,800, që është pothuajse 900 raste më shumë se në dy javët e mëparshme. 666 infeksione të reja janë raportuar sot.

Shkalla e incidencës së koronavirusit gjatë dy javëve të fundit është 123 në të gjithë vendin, krahasuar me rreth 107 për dy javët e mëparshme.

Gati 72 përqind e 12-vjeçarëve kanë marrë një vaksinë të dytë kundër koronavirusit. Rreth 3.52 milion njerëz kanë marrë dozën e dytë të vaksinës.

Pak më shumë se 84 përqind e 12-vjeçarëve kanë marrë vaksinimin e tyre të parë kundër koronavirusit. Ka më shumë se 4.11 milion njerëz që kanë marrë dozën e parë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *