PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: 775 mijë të pavaksinuar në Finlandë

, ,

Instituti Kombëtar i Shëndetit, THL shprehu shqetësimin se shkalla e vaksinimit në Finlandë është ngadalësuar javët e fundit.

Rreth 20 mijë njerëz kanë marrë dozat e tyre të para gjatë javës së kaluar, ndërsa rreth 120 mijë kanë marrë dozën e tyre të dytë, tha specialistja Mia Kontio para mediave. Këto shifra janë më të ulëta se zakonisht, dhe shkalla e vaksinimit të Finlandës tani ka rënë nën mesataren e shteteve të tjera anëtare të BE -së.

Kontio tha se kjo ishte për shkak të intervalit relativisht të gjatë të Finlandës midis dozave të para dhe të dyta, i cili ishte fillimisht deri në 12 javë.

Ajo shtoi se, sipas shifrave të fundit të THL, ka rreth 775,000 njerëz të pavaksinuar në Finlandë të moshës 12 vjeç e lart.

“Mbulimi i vaksinimit nuk ka arritur ende në një numër kaq të madh njerëzish, dhe transmetimi i përhapur i infeksioneve është ende i mundur,” tha ajo.

Sidoqoftë, objektivi i qeverisë për 80 përqind të vaksinimit të atyre të moshës 12 vjeç e lart mund të arrihet ende deri në fund të tetorit, sipas vlerësimeve të THL.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *