PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: 803 infeksione të reja dhe dy vdekje në Finlandë

,

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 803 infeksione të reja koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë.

640 infeksione të reja me koronavirus u raportuan të Martën dhe 430 të Hënën.

Në 14 ditët e fundit, pothuajse 9,600 infeksione të koronavirusit janë diagnostikuar në Finlandë, krahasuar me pothuajse 8,450 në dy javët e mëparshme.

Një total prej 73,516 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë gjatë gjithë pandemisë.

Dy vdekje të reja nga sëmundja e koronavirusit u raportuan gjithashtu. Janë 295 persona në spital. Prej tyre, 62 janë në kujdes intensiv.

Shkalla më e lartë e incidencës për 100,000 banorë në dy javët e fundit është ende në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa, ku është pothuajse 347. Shkalla e incidencës në të gjithë vendin është pothuajse 173. Në lidhje me popullsinë, Ostrobothnia Qendrore ka mbijetuar me numri më i ulët i infeksioneve.

Shkalla e incidencës për Finlandën në tërësi është pothuajse 173.

Sipas vendndodhjes, numri më i lartë i infeksioneve të reja është identifikuar si më poshtë:

Helsinki 284

Vantaa 83

Espoo 67

Turku 65

Tampere 37

Lahti 31

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *