PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL bën rekomandimin e ri: Të gjithë me maska. Epidemia është përkeqësuar

, ,

Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) përditësoi rekomandimin e tij për maska ​​të Premten.

Për shkak të përkeqësimit të situatës epidemike, THL rekomandon që personat e pavaksinuar dhe të vaksinuar të përdorin maska ​​për fytyrën në ambiente publike të brendshme, ku ka shumë njerëz afër njëri-tjetrit. Rekomandimi vlen për ata 12 vjeç e lart.

Sipas THL, njerëzit që nuk kanë marrë mbrojtje nga vaksinimet apo nga sëmundja vetë janë veçanërisht të rrezikuar. Ata kanë një rrezik të shumëfishtë të infeksionit dhe të sëmuren rëndë  në krahasim me ata të vaksinuar.

– Vaksina e koronavirusit nuk eliminon plotësisht rrezikun e infektimit dhe transmetimit. Ka shumë virus në lëvizje për momentin, kështu që të vaksinuarit duhet të mbajnë gjithashtu një maskë, thotë Otto Helve, kryemjeku i THL.

Rekomandimi i THL nuk zbatohet për kujdesin social dhe shëndetësor, sektorët e arsimit dhe edukimit të fëmijërisë së hershme, ose komunitetet e punës për të cilat ka rekomandime të veçanta.

Për më tepër, autoritetet rajonale mund të lëshojnë rekomandime për maska ​​​​për zonën e tyre. Organizatorët e aktiviteteve të ndryshme mund të japin gjithashtu rekomandime për maska ​​​​për objektet e tyre.

Ndërkaq, institucionet kulturore, stadiumet e mbyllyra të lojërave dhe deri edhe kishat kanë informuar se do të kërkojnë pasaportën e koronavirusit për të gjithë ata që do të ndjekin aktivitetet e tyre.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *