PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: Gratë shtatzëna mund të vaksinohen

,

Një grua shtatzënë mund të zgjedhë të marrë një vaksinë koronavirusi, sipas Departamentit të Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Doza e dytë e një serie të imunizimit ndaj koronavirusit para shtatzënisë mund të merret edhe gjatë shtatëzënësisë.

Përveç kësaj, trajtimet për të mbetur shtatzanë nuk kanë nevojë të shtyhen për shkak të vaksinave të koronavirusit.

Sipas THL, ka pak të dhëna kërkimore për vaksinimin koronavirusit në gratë shtatzëna, por përvoja e përdoruesve, testimi tek kafshët dhe të dhënat paraprake të hulumtimit nuk japin ndonjë shqetësim për sigurinë. Tashmë ka shumë njerëz në botë që kanë qenë shtatzënë dhe kanë marrë vaksinën.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *