PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: Kjo valë e pandemisë mund të zgjasë deri në fund të shkurtit

,

Drejtori i Sigurisë Shëndetësore i THL, Mika Salminen, tha për MTV News se është e mundur që vala e fundit e koronavirusit të zgjasë në Finlandë deri në fund të shkurtit.

Sipas Salminen, megjithatë, situata është e vështirë të parashikohet sepse një valë e ngjashme nuk është parë më parë.

– Vendi i vetëm i parë ishte Afrika e Jugut, ku numri i rasteve brenda dy muajve ra ndjeshëm. Në disa vende evropiane, si në Mbretërinë e Bashkuar numri i rasteve tashmë ka rënë ndjeshëm.

Sipas Salminen, valë të reja epidemish mund të shfaqen ende, megjithëse tani ka shumë infeksione.

– Është një mënyrë e thjeshtuar e të menduarit që të gjithë do të sëmureshin menjëherë dhe më pas do të përfundonte. Epidemitë po përhapen në më shumë valë.

“Kjo situatë mund të shihet paksa gjatë pranverës”, thotë Salminen për MTV.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *