PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL kundër rifutjes së pasaportës së Covid për të shmangur kufizimet

,

Instituti Kombëtar për Shëndetin (THL) nuk është në favor të rifutjes së pasaportës së koronavirusit si një mjet për të shmangur kufizimet. THL gjithashtu nuk e sheh konvertimin e një pasaporte të koronavirusit thjesht në një pasaportë vaksine si një “opsion të mirë për shëndetin publik”.

Për të marrë një pasaportë koronavirusi në formën e saj aktuale, përveç serisë së vaksinave dhe sëmundjes së kaluar, vlen edhe një certifikatë e testit negativ.

“THL nuk e konsideron këtë si një opsion të mirë për shëndetin publik, pasi do të përjashtonte plotësisht jo-vaksinuesit nga shërbimet dhe mund të kishte një efekt të rëndësishëm dhe të qëndrueshëm në mbështetjen e përgjithshme të vaksinimit në Finlandë. Ky do të ishte një efekt anësor serioz me efekte të rëndësishme afatgjata”, shpjegon departamenti.

Deklarata është nënshkruar nga Presidenti dhe CEO i THL Markku Tervahauta dhe Drejtoresha e Sigurisë Shëndetësore Mika Salminen.

THL thotë se mbështetja e vaksinave ka qenë e lartë në Finlandë sipas standardeve ndërkombëtare. Minimi i favorizimit të vaksinës duke “polarizuar më tej situatën e të pavaksinuarve” do të ishte i dëmshëm.

THL ka vlerësuar nga anketat e Regjistrit se 10 deri në 20 përqind e individëve të pavaksinuar tashmë janë konfirmuar se kanë pasur një infeksion koronavirusi. Përqindja aktuale e pacientëve ka të ngjarë të jetë edhe më e lartë, vlerëson THL.

THL vë në dyshim nëse një lloj i ri i pasaportës së vaksinës do të ia vlente të përpiqej për të inkurajuar njerëzit e pavaksinuar për të marrë vaksina. Në vend të kësaj, institucioni ka frikë se futja e një pasaporte vaksine do të rriste rezistencën ndaj vaksinave.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *