PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: Më në fund, 80 përqind e finlandezëve janë plotësisht të vaksinuar

, ,

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqënies(THL) thotë se më shumë se  80 për qind e atyre të moshës 12 vjeç e lart kanë marrë dy doza të vaksinës koronare në Finlandë. Më shumë se 85 për qind e atyre 12 vjeç e lart morën dozën e parë.

“Kufiri i pritshëm prej 80 përqind tani është përmbushur për dozën e dytë të vaksinës, e cila është rezultat i përpjekjeve tona të përbashkëta,” komentoi Mia Kontio, ekspertja kryesore e THL.

Njerëzit kanë punuar shumë për të marrë vaksina dhe shumica e atyre që janë të prirur ndaj sëmundjeve serioze janë mbrojtur mirë, gjë që është një gjë e shkëlqyer.

Për ata që marrin dozën e parë, mbulimi tek moshat 12 vjeç e lart është mbi 85%.

THL tha se sot në Finlandë janë konfirmuar 954 infeksione të reja me koronavirus. Shifra përkatëse dje ishte 810. Janë edhe tre vdekje të tjera të lidhura me koronavirusin që nga dita e djeshme. Gjatë Pandemisë, vdekjet e lidhura me koronavirusin tani janë konfirmuar 1,212.

Për shkak të koronavirusit, sot janë në spital 252 persona, 28 prej të cilëve në terapi intensive. Shkalla e incidencës së koronavirusit për 100,000 banorë në mbarë vendin sot është 167.3.

Normat më të larta të incidencës janë në rrethet spitalore të Ostrobothnia Qendrore dhe Ostrobothnia Veriore. Shkalla e incidencës në Ostrobothnia Qendrore është pothuajse 319 dhe në Ostrobothnia Veriore pothuajse 254.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *