PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL – qeverisë: Kontrolli i kufinjve me BE nuk është më i justifikueshëm

, ,

Departamenti i Shëndetësisë dhe Mirëqenies THL vlerëson se në situatën aktuale, kontrolli i kufirit të brendshëm nuk mund të justifikohet më për arsye të shëndetit publik, thotë Yle.

Në një opinion që THL i ka dërguar qeverisë, THL e justifikon këtë me arsyetimin se pasagjerët aktualisht kanë pak ose aspak rëndësi për zhvillimin e epidemisë së koronavirusit në Finlandë.

Sipas THL, efektiviteti i masave kufitare është gjithashtu i dobët.

Sipas THL, gjëja më e rëndësishme në luftimin e epidemisë është tani promovimi i vaksinimeve, udhëzimi i finlandezëve që të izolohen në bazë të simptomave dhe të reduktojnë kontaktet midis të rriturve.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *