PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL raporton informacionet e fundit mbi virusin

,

144 infeksione të reja të koronavirusit dhe 2 vdekje të reja në lidhje me sëmundjen janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Numri më i lartë i infeksioneve u raportua në Helsinki, ku u regjistruan 26 persona.

Në dy javët e fundit, 2.791 infeksione janë diagnostikuar në Finlandë, që është 284 më pak se në dy javët e mëparshme. Të hënën ishin 132 persona në spital për shkak të virusit, nga të cilët 27 ishin në kujdes intensiv.

Incidenca dy-javore e koronavirusit për 100,000 banorë është rreth 50, krahasuar me 55 në periudhën e mëparshme dy-javore. Shkalla më e lartë e incidencës është aktualisht në rajonin e Ostrobothnia, ku është mbi 115, dhe në Päijät-Häme, ku është 114.

Shkalla më e ulët e incidencës, pak më shumë se 4, është aktualisht në rajonin e Kainuu dhe Lapland, ku është pak më shumë se 5.

Që nga fillimi i pandemisë, gjithsej 90,249 infeksione koronavirusi janë raportuar në Finlandë. Në mbarë vendin, 933 njerëz kanë vdekur nga sëmundja.

 

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *