PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL raporton mijëra të infektuar. Gjysma në rajonin e Helsinkit

,

5492 infeksione të reja me korona janë regjistruar sot në Finlandë, thotë Departamenti i Shëndetësisë dhe Mirëqenies. Qysh nga shpërthimi i pandemisë janë regjistruar gjithsej 282 831 raste me korona.

Në dy javët e fundit, incidenca e koronavirusit ka qenë 628 raste për 100,000 banorë.

Rritja më e madhe e infeksioneve ishte ende në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, ku u raportuan 2,724 infeksione të reja.

656 infeksione të reja u regjistruan në Pirkanmaa dhe 280 në Päijät-Häme.

Janë regjistruar shtatë vdekje të reja. Gjithsej 1,599 njerëz kanë vdekur nga sëmundja e lidhur me koronavirusin në Finlandë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *