PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL raporton të dhënat e fundit të sëmundjes

,

Gjithsej 143 infeksione të reja janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Departamenti i Shëndetit dhe Mirëqenies THL, duke e çuar në 88,866 numrin total të infeksioneve.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 2,853 infeksione, që është 867 më pak se në dy javët e mëparshme.

THL tha se që nga e premtja janë dy vdekje të reja në mbarë vendin. Një total prej 924 vdekjeve në lidhje me sëmundjen janë raportuar deri më tani.

Janë 121 pacientë në kujdesin spitalor, 26 prej të cilëve janë në kujdesin Intensiv.

Ndërkohë në Finlandë, tani ka gjithsej 1,944,725 njerëz që kanë marrë dozën e tyre të parë të vaksinave. Janë gjithsej 209.952 marrës të dy dozave të vaksinave. Kufiri kritik për mbrojtjen e tufës konsiderohet të jetë 70%.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *