PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL rekomandon fillimin e dozës së tretë të vaksinës për mbi 60 vjeçarët

, ,

Të martën, Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) njoftoi se do të rekomandonte një dozë të tretë të vaksinës koronare për të gjithë njerëzit mbi 60 vjeç, që jetojnë në institucione dhe shtëpi pleqsh, si dhe grupet e rrezikut mjekësor.

Një dozë e tretë rekomandohet për këto grupe jo më herët se gjashtë muaj pas dozës së dytë të vaksinës. Bashkitë mund të fillojnë të ofrojnë doza sipas planit të tyre të vaksinimit.

Sipas të dhënave të fundit të hulumtimit, efektiviteti i një vaksine koronare kundër infeksionit gradualisht zbehet pas një doze të dytë. Megjithatë, efikasiteti mbrojtës i vaksinës kundër sëmundjes së rëndë të koronavirusit do të mbetet i mirë në shumicën e popullsisë për të paktën gjashtë muaj.

Sipas kryemjekes së THL, Hanna Nohynek, një raund i tretë i vaksinës koronare për të gjithë njerëzit mbi 12 vjeç është i mundur në të ardhmen, por jo ende aktual.

“Është shumë e mundur që e gjithë popullata të vaksinohet me një dozë të tretë të vaksinës. Tashmë dihet se këto dy doza të vaksinës nuk mbrojnë pafundësisht, por nevojitet edhe një dozë përforcuese. Besoj se doza e tretë e vaksinës do t’u jepet të gjithëve edhe në Finlandë,” u shpreh kryeministrja Sanna Marin kur u pyet për këtë çështje

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *